Strokovna ekskurzija po Vojvodini

Sombor – Subotica – Vršac – Novi Sad

petek, 6. oktober 2023ponedeljek, 9. oktober 2023

Strokovna ekskurzija po Vojvodini

Po daljšem premoru smo se v Slovenskem etnološkem društvu odločili za pripravo večdnevne strokovne ekskurzije. Že ves čas delovanja našega društva posebno pozornost posvečamo tudi Slovenkam in Slovencem zunaj meja RS in njihovemu pestremu delovanju in ohranjanju, razvijanju in prepletanju elementov kulturnih dediščin iz prvotnih in sedanjih domovin. V okviru društva deluje posebna delovna skupina za Slovence zunaj mej RS, v okviru katere organiziramo znanstvena zborovanja in posvete s sprotnim publiciranjem izsledkov ter strokovna srečanja  in ekskurzije. V času burnih migracijskih  tokov in  mnogih perečih globalnih izzivov sodobne družbe, so naše vezi in medsebojna poznavanja še toliko pomembnejše. Kraji in mesta Sombor, Subotica, Vršac in Novi Sad so domovanja Slovenk in Slovencev, ki nas vabijo na pot.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na odkrivanju materialne in nesnovne dediščine Slovenk in Slovencev v Vojvodini.

Uradni podatki

Slovensko etnološko društvo