Predstavitev zbornika SED Etnološko konservatorstvo in varstvo dediščine na Slovenskem

Nazaj

četrtek, 27. marec 2014, .00

Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola v sodelovanju s Slovenskim etnološkim društvom vabita na predstavitev nove knjige z naslovom Etnološko konservatorstvo in varstvo dediščine na Slovenskem, ki jo je v sklopu obeležitve 100. letnice spomeniškega varstva na Slovenskem izdalo Slovensko etnološko društvo.

V knjigi je uvodoma je pojasnjena zgodovina vključevanja etnologije v spomeniško varstvo, trinajst avtorjev pa v nadaljevanju predstavlja izbrane primere dobrih praks obnovljenih kulturnih spomenikov in kulturne dediščine na območju sedmih Območnih enot Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Med njimi sta posebej izpostavljena Bržanova domačija v Smokvici in vaški trg v Topolovcu, ki sta bila leta 2012 obnovljena v sklopu ene od nalog projekta REVITAS (Čezmejno sodelovanje Operativni program IPA Slovenija – Hrvaška 2007 – 2013). Obnova je potekala v sodelovanju Mestne občine Koper in odgovorne konservatorke ZVKDS OE Piran, konservatorske svetnice Ede Benčič Mohar, ki bo v izolski mestni knjižnici obe lokaciji tudi predstavila.

Zbornik je izšel v Knjižnici Glasnika Slovenskega etnološkega društva, avtorji so etnologi konservatorji, zaposleni na Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije in člani Delovne skupine etnologov konservatorjev. Urednica zbornika je dr. Mojca Tercelj Otorepec.


Vljudno vabimo na predstavitev, ki bo v čitalnici Mestne knjižnice Izola v četrtek, 27. marca 2014 ob 18.00 uri

Uradni podatki

Kontakt

Slovensko etnološko društvo

Modri

Cert ID: 0028/00040

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Slovensko etnološko društvo
Matična številka: 5183723000