40. let Slovenskega etnološkega društva

Nazaj

sreda, 14. oktober 2015četrtek, 22. oktober 2015, .00

Slovensko etnološko društvo v letu 2015 praznuje 40 let. Praznovali bomo 21. oktobra 2015 v Slovenskem etnografskem muzeju, ki nam že leta nudi dom. Ob tem prazniku smo si želeli vzeti trenutek za razmislek o tem, zakaj sploh smo in kaj počnemo, kdo smo in od kod jemljemo navdih.

Začeli bomo s posvetom Pomen stanovskih društev za razvoj stroke in njihova vloga v širši družbi. K sodelovanju smo zato povabili sorodna društva, ki delujejo na področju kulturne dediščine in humanističnih ved, predvsem društva iz širšega slovenskega prostora s statusom društva v javnem interesu na področju kulture oziroma znanosti. Povabilu se je odzvalo šest društev, ki bodo skupaj s Slovenskim etnološkim društvom prevetrili aktualne izzive društvenega življenja. K pogovoru smo povabili tudi Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za znanost, da predstavita svoje poglede na sodelovanje in pričakovanja do društev v javnem interesu na področju kulture in znanosti. 

Na posvet vabimo člane vseh društev in druge kolege, da prisluhnete predstavitvam in v razpravi predstavite tudi svoje videnje vloge društev oziroma kaj kot posamezniki in strokovnjaki pričakujete od društev, ki delujejo na vašem področju. 

Sledilo bo Praznovanje, slovesnost, na kateri bodo člani društva pokazali, da ne znajo samo raziskovati dediščine, ampak jo tudi živeti. Slavnostna govornica bo izredna članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti prof. ddr. Marija Stanonik.

Po slovesnosti, ki se bo začela ob 17. uri, bo priložnost za stisk rok, sproščen pogovor in snovanje idej za nadaljnje delo.

Vabimo Vas, da se nam pridružite 21. oktobra 2015 in preživite z nami prijetno popoldne.

Datoteke

Uradni podatki

Kontakt

Slovensko etnološko društvo

Modri

Cert ID: 0028/00040

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Slovensko etnološko društvo
Matična številka: 5183723000