VABILO: Blog o vsakdanjiku v času koronavirusa

1. 4. 2020

VABILO ZA PRISPEVKE: Inštitut za slovensko narodopisje ZRC SAZU in Slovensko etnološko društvo vzpostavljata spletni dnevnik (blog) o vsakdanjiku, na katerem bi radi zbirali razmisleke o našem vsakdanjiku v času koronavirusa, pa tudi o aktualnem družbenem dogajanju. Predvidoma bo začel delovati na začetku aprila na naslovu vsakdanjik.zrc-sazu.si. 

Dragi člani Slovenskega etnološkega društva, 

Inštitut za slovensko narodopisje ZRC SAZU in Slovensko etnološko društvo vzpostavljata spletni dnevnik (blog) o vsakdanjiku, na katerem bi radi zbirali razmisleke o našem vsakdanjiku v času koronavirusa, pa tudi o aktualnem družbenem dogajanju. Predvidoma bo začel delovati na začetku aprila na naslovu vsakdanjik.zrc-sazu.si. 

Blog bosta urejali urednica Glasnika SED Saša Poljak Istenič in Saša Babič z Inštituta za slovensko narodopisje. Zamislili smo si dve rubriki: O vsakdanjiku in Premisleki o družbi. Trenutno je namenjen predvsem refleksijam in razpravam o tem, kako preživljamo karanteno, šolamo otroke, negujemo partnerske odnose, skrbimo za ostarele sorodnike, delamo od doma, načrtujemo izhode, racionaliziramo hrano, skrbimo za zdravje, ohranjamo zdravo pamet in načrtujemo prihodnost. Dobrodošli pa so tudi zapisi o širših družbenih temah, ki se napajajo z do zdaj neznanimi okoliščinami, odzivi in tudi priložnostmi. Ko bo pandemije konec, bomo blog preoblikovali v prostor, ki bo dokumentiral vsakdanjik tudi izven izrednih razmer. Navsezadnje je to koncept, ki bistveno opredeljuje etnologijo kot vedo. 

Vabimo vas k sodelovanju. Zapisi naj bodo kratki, do dve strani. Na začetku zapisa opredelite osrednjo idejo, vprašanje ali dogodek, ki naj napove vsebino objave, in napišete nekaj ključnih besed. Dobrodošle so tudi slike, risbe, memi – kakršnokoli slikovno gradivo. 

Dokler ne začne delovati e-naslov vsakdanjik@zrc-sazu.si , urednici prispevke sprejemata na naslov sasa.poljak@zrc-sazu.si in sasa.babic@zrc-sazu.si . Upamo, da se boste na vabilo odzvali – predvsem pa, da ostanete zdravi!

Kontakt

Slovensko etnološko društvo
Metelkova 2
1000 Ljubljana
01 300 87 38
031 714 405
info@sed-drustvo.si
sed-drustvo.si

Uradni podatki

Slovensko etnološko društvo
Metelkova 2
1000 Ljubljana
Slovenija
ID za DDV: 63850699
IBAN: SI56 0208 3001 6028 646 (NLB d.d.)

Sledite nam

Certifikat digitalnosti

Slovensko etnološko društvo

Modri

Cert ID: 0028/00028

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Slovensko etnološko društvo
Matična številka: 5183723000