Dnevi etnografskega filma 2024

Uporaba vizualnih pristopov v študentskih raziskavah: Regionalne vzporednice

petek, 29. marec 2024, 9.0018.00

Dnevi etnografskega filma 2024

Bienalna seminarska oblika festivala Dnevi etnografskega filma je namenjena poglobitvi premislekov o temah in pristopih v vizualni etnografiji in vizualni antropologiji. Pozornost bo namenjena video produkciji, nastali v raziskavah študentk in študentov s poudarkom na refleksiji

izkušenj pri uporabi različnih metodoloških pristopov vizualne antropologije. Na posvetu bodo predstavljeni referati in kratki filmi, ki so nastali tekom študijskega procesa na ljubljanskem in zagrebškem Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo ter na Univerzi v Münstru. V okviru seminarja bo predstavljena knjiga Misliti kamerom. Teorije i prakse vizualne etnografije (Tanja Bukovčan, Aleksej Gotthardi Pavlovsky, 2023).

Dogodek organizirajo Slovensko etnološko društvo, Inštitut za slovensko narodopisje ZRC SAZU in Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Posvet s filmskim programom bo potekal v petek, 29. marca v Prešernovi dvorani SAZU (Novi trg 4, Ljubljana). Več informacij o programu in avtorjih si lahko ogledate v festivalski knjižici na spletni strani festivala.

Vljudno vabljeni!

Uradni podatki