• DEF
  • Arhiv
  • Strokovna ekskurzija v Maribor in Murkovanje 11.11.2019

15. 10. 2019 – 21. 11. 2019

Vabljeni na letošnje Murkovanje v Maribor! Več informacij je v priponki.

Lanskoletna Murkova nagrajenka za življensko delo, dr. Maja Godina Golija, ki živi in dela v Mariboru, nas bo s svojimi kolegi letos vodila po svojih mariborskih poteh oz. skritih kotičkih tega štajerskega mesta. Z njo bomo na »njenem terenu« preživeli ves dan, se seznanili z delčkom raziskav o etnologiji mest ter se bežno dotaknili tudi njenih obsežnih raziskav urbane kulture.

Program:

7.45 – Zbor pred SEM.

8.00 – Odhod proti Mariboru.

10. 00 – Prihod v Maribor in zbor udeležencev na parkirišču pred stadionom Ljudski vrt – jug.

10.00 12.00 – Ogled mesta Maribor in njegovih etnoloških značilnosti, z odmorom za

kavo (vodi dr. Maja Godina Golija).

12.00 – 12.45 – Ogled Židovske ulice in Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga s predstavitvijo življenja in šeg mariborskih Judov (vodi Boris Hajdinjak).

13.00 – 14.45 Kosilo.

14.45 – 16.00 – Po prizoriščih knjige Maribor paralaksa (vodita dr. Jerneja Ferlež in Peter Rezman).

16.00 – Čas za urejanje in morebitne dodatne oglede mariborskih muzejev, npr. Pokrajinskega muzeja Maribor in Muzeja NOB, ter drugih mestnih zanimivosti.

17.00 – Center Sinagoga – začetek slavnostnega programa ob podelitvi Murkove nagrade, priznanj in listin.

20.30 – Odhod v Ljubljano.

Cena ekskurzije z avtobusnim prevozom in kosilom je 35,00 € za člane SED, za nečlane in tiste brez plačane članarine (za leto 2018) pa 40,00 €. Nagrajenci, ki se bodo peljali z nami, bodo gostje SED.

Prijave sprejemamo do 8. 11. 2019 na e-naslov info@sed-drustvo.si, zora.slivnik@gmail.com ali na tel. št. 051 726 007.

Znesek pred odhodom poravnajte na TR SED SI56 0208 3001 6028 646. Namen: 02 ekskurzija.

Vljudno vabljeni!

Strokovno vodstvo:

dr. Maja Godina Golija

Delovna skupina za SE                                              Predsednica SED

Zora Slivnik, l. r                                                     Alenka Černelič Krošelj, l. r.

Datoteke