DEF: Vidiki vizualne etnografije v Sloveniji: Posvet s filmskim programom

9. 11. 2020 – 30. 11. 2020

Letošnji Dnevi etnografskega filma (DEF) se prestavljajo na spletno platformo Vimeo, ki bo javno dostopna med 9. in 15. novembrom 2020 na povezavi: https://vimeo.com/showcase/def2020.

Zaradi zaostrenih razmer v drugem valu epidemije, se letošnji Dnevi etnografskega filma (DEF) prestavljajo na spletno platformo Vimeo, ki bo javno dostopna med 9. in 15. novembrom 2020 na povezavi: https://vimeo.com/showcase/def2020.

Znanstveni posvet Vidiki vizualne etnografije v Sloveniji, obogaten s filmskim programom, predstavlja 12 videoreferatov in prikazuje 12 filmskih enot. Katalog z izvlečki referatov in podrobnejšimi informacijami je dostopen na povezavi: http://www.def.si/.../uploads/2020/03/DEF_katalog_2020.pdf.

Prireditev organizira ekipa Dnevi etnografskega filma Slovenskega etnološkega društva v sodelovanju z Inštitutom za slovensko narodopisje ZRC SAZU in Posavskim muzejem Brežice. Glavni pokrovitelj prireditve je Ministrstvo za kulturo RS, posebni pokrovitelj pa je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.