Dnevi etnografskega filma 2012

5. 3. 2012

Od ponedeljka 12. do petka 16. marca

Pred nami je največji vsakoletni mednarodni projekt SED.

Obveščamo vas, da bo mednarodni festival Dnevi etnografskega filma letos od ponedeljka 12. do petka 16. marca, v prostorih Slovenskega etnografskega muzeja na Metelkovi 2, v Ljubljani, razen Podelitve plakete Nika Kureta, ki bo v Atriju ZRC.

 

Festival prireja Slovensko etnološko društvo v partnerstvu s Slovenskim etnografskim muzejem in Znanstvenoraziskovalnim centrom SAZU.

 

Izmed 80 prijavljenih filmov je izbirna komisija uvrstila v festivalski program 17 študentskih filmov in 19 filmov v redni program. V sekciji Gradiva bo prikazanih 8 enot.

Letos je največ filmov posvečenih vprašanjem manjšin, bodisi narodnih, družbenih ali spolnih. To kaže na občutljivost sodobnega etnografskega filma za pereče probleme sodobne družbe in na njegovo angažiranost pri reševanju teh vprašanj.

 

V okviru DEF 2012 bosta še dva zanimiva dogodka.

V sredo, 14. marca bo predstavljena Fotografija Stojana Kerblerja v etnološkem kontekstu, kar bo hkrati tudi Etnološki večer SED, v četrtek, 15. marca pa bo Slovensko etnološko društvo podelilo Plaketo Nika Kureta za prispevek k razvoju slovenskega etnografskega filma in vizualne antropologije.

 

Program in katalog si oglejte na strani: http://www.def.si ali neposredno na:

http://www.def.si/vsebina/DEF_katalog_2012_web.pdf

 

Vabimo vas, da se udeležite festivalskih programov.