Murkovi nagrajenci 2013

11. 11. 2013

Spoštovane članice in člani Slovenskega etnološkega društva, naši podporniki in prijatelji,
 
z veseljem vam sporočamo imena letošnjih prejemnikov Murkovih nagrad, priznanj in listin!
 
 
 

Murkova nagrada 2013

 

Upokojeni univerzitetni učitelj, zaslužni prof. dr. Zmago Šmitek – za znanstvene in strokovne dosežke, zaokrožene v njegovem življenjskem delu.

 

 

Murkova priznanja

 

  1. Etnologinja in višja kustodinja v Dolenjskem muzeju Novo mesto Ivica Križ - za stalno etnološko razstavo »Dolenjska in njeni ljudje«.
  2. Muzej Ribnica – za razstavo in katalog »Križem svajt so se podlә pa sujo ruobo ponujalә«: Pregled ribniškega krošnjarjenja od patenta leta 1492 do danes.
  3. Muzejska svetovalka in kustodinja v Slovenskem etnografskem muzeju dr. Daša Koprivec – za znanstveno monografijo »Dediščina Aleksandrink in spomini njihovih potomcev«.

 

Murkova listina

 

Center DUO Veržej – za ohranjanje in promocijo rokodelske dediščine v severovzhodni Sloveniji.

 

 

 

Komisija za podeljevanje Murkove nagrade, Murkovih priznanj in Murkovih listin v sestavi Janez Bogataj (predsednik), Bojana Rogelj Škafar, Mojca Ravnik in Tanja Hohnec (članice) je v določenem roku, tj. do vključno 5. septembra 2013, prejela predloge za prejemnike in prejemnice Murkove nagrade, Murkovega priznanja in Murkove listine. Vsi predlogi so bili pravilno posredovani. Po temeljiti analizi in diskusiji o predlaganih kandidatih in kandidatkah je Komisija soglasno sprejela odločitev, da predlaga podelitev ene Murkove nagrade, treh Murkovih priznanj in eno Murkovo listino.

 

 
 
Lep pozdrav,

Slovensko etnološko društvo