Dnevi etnografskega filma 2013 - prijava za sodelovanje na festivalu

Ljubljana, 12. 3. 2013 - 15. 3. 2013

Dnevi etnografskega filma DEF
Ljubljana, 12.–15. marec 2013

DEF je mednarodni festival etnografskega filma in član CAFFE (Coordinating of anthropological film festivals in Europe). Organizatorji festivala so Slovensko etnološko društvo. Znanstvenoraziskovalni center SAZU in Slovenski etnografski muzej. Dnevi etnografskega filma vabijo k udeležbi vse vrste produkcij vizualne etnografije v najširšem pomenu besede; naj se v festivalskih programih srečajo vizualne podobe različnih kultur in različnih oblik observacijskega filma.

Na festivalu so dobrodošli filmi posamičnih raziskovalcev, raziskovalnih ustanov, muzejev, univerzitetnih oddelkov in neodvisnih filmskih producentov, prav tako tudi študentov.

Festival nima tekmovalnega značaja, ima pa naslednje sekcije: redni program, študentski film in posebni program. Posebnost festivala je sekcija raziskovalnega video gradiva, ki ga predstavi sam raziskovalec ali raziskovalka, da sproži razpravo o delu v nastajanju.

Dokumenti DEF so na spletni strani: www.def.si
Prosimo, da prijavnice, ogledovalne kopije filmov in priloge pošljete do 1. decembra 2012 na naslov:

Avdiovizualni laboratorij ISN ZRC SAZU
Novi trg 2
E-pošta: nasko@zrc-sazu.si

Dogodki

Trenutno ni napovedanih dogodkov.