DEF - Dnevi etnografskega filma

SEM Slovenski etnografski muzej, 10. 3. 2015 - 13. 3. 2015

Vabimo vas na osme Dneve etnografskega filma, ki bodo med 10. in 13. Marcem 2015 potekali v Slovenskem etnografskem muzeju. Slovensko etnološko društvo jih organizira v sodelovanju z Inštitutom za slovensko narodopisje pri ZRC SAZU in Slovenskim etnografskim muzejem. Od 198 prejetih filmov se jih je v redni in študentski program uvrstilo 33, še 36 v informativno sekcijo. Tudi letošnji izbor je tematsko in stilsko pester, prav tako po izvoru avtorjev oz. prikazanih lokacijah. Svojo prisotnost na DEF so obljubili avtorji dvanajstih filmov, tako da se obetajo pogovori o njihovem načinu dela in pogledih na etnografski film.

Program filmov lahko vidite na interaktivnem urniku: http://www.def.si/urnik/ ali v Katalogu v priponki.

Na predvečer DEF, v ponedeljek, 9. marca 2015 ob 19. uri vas vabimo v Atrij ZRC na podelitev plakete Nika Kureta, ki jo za prispevek k razvoju slovenskega etnografskega filma in vizualne antropologije prejme dr. Naško Križnar!

Vstop na DEF in podelitev je prost!

Kontaktna oseba:

Nadja Valentinčič Furlan

031/844 905

Nadja.Valentincic@etno-muzej.si

Dogodki

Trenutno ni napovedanih dogodkov.