Vabilo na tiskovno konferenco in Etnološki večer

26. januar 2012

V torek, 31. 1. 2012 vas vabimo v upravno hišo Slovenskega etnografskega muzeja:

ob 12. uri na novinarsko konferenco SED.

Našo dejavnost, program in publikacije preko raznih medijev vsako leto predstavljamo javnosti, zato bodo naši člani, izr. prof. dr. Naško Križnar, Tatjana Vokić Vojkovič, dr. Breda Čebulj Sajko in Helena Rožman tudi letos predstavili publikacije, ki jih je v letu 2011 izdalo SED, predsednica SED, mag. Tita Porenta, program SED v letu 2012, članica IO SED, Mojca Tercelj Otorepec pastrokovni posvet Etnologija in slovenske pokrajine: Gorenjska, ki ga SED organizira 16. in 17. februarja 2012 v Hotelu Drnča v Dvorski vasi pri Radovljici. Tiskovno konferenco bo povezovala Alenka Černelič Krošelj.

Ob 18. uri na Etnološki večer z Murkovim nagrajencem 2011 za življenjsko delo, gimn. prof. Janezom Dolencem.

Murkovo nagrado za leto 2011 je prejel za dolgoletno zbiralno, strokovno in raziskovalno delo na področju slovstvene folkloristike in etnologije.Tokrat bomo predstavili odlomek daljšega video zapisa pogovora z Janezom Dolencem, ki je nastal leta 2005 v Tolminu, v produkciji Avdiovizualnega laboratorija ZRC SAZU.

Po ogledu filma bosta pogovor usmerjali dr. Barbara Kutin in redna prof. dr. Marija Stanonik ter Polonca Kavčič.

Vljudno vabljeni!