Seminar Interpretacija etnološke dediščine

INTERPRETACIJA ETNOLOŠKE DEDIŠČINE

Datum: sobota, 4. oktober 2014
Lokacija: Zavod za ohranjanje naravne in kulturne dediščine Jezerski hram Kebe
Na posvetu SED Interpretacije kulturne dediščine, ki se je odvijal 18. in 19. oktobra 2013 v Ljubljani, se je strokovna javnost v IV. tematskih sklopih seznanila s številnimi praktičnimi primeri in vidiki interpretacije kulturne dediščine z etnološkimi vsebinami, ki so jih izvedli ali jih izvajajo tako slovenski etnologi kot nekatera druga društva in javni zavodi. V zaključnem pogovoru smo izrazili potrebo, da se slovenski etnologi in kulturni antropologi sistematično seznanimo tudi s teoretičnimi znanji te stroke. Zato smo k sodelovanju povabili Marjeto Keršič Svetel, prof. zgodovine in etnologije, absolventko podiplomskega študija komunikacije in varstva narave, članico strokovnega sveta mednarodnega strokovnega združenja za interpretacijo dediščine Interpret Europe, ki nam bo v obliki seminarja predstavila nekaj osnov interpretacije kulturne dediščine in načel strateškega komuniciranja z uporabo poglavitnih orodij kot so načrtovanje doživetij, izkustveno učenje in pripovedovanje zgodb.

9.30 : Zbor v Jezerskem hramu, kava
10.00 – 13.00: Seminar Interpretacija kulturne dediščine v Jezerkovi dvorani
 11.15-11.45 odmor,
 12.30-13.00 diskusija, vprašanja, predlogi za nove teme

13.00–14.30: Kosilo

15.00−16.00: Vodenje po Muzeju Cerkniškega jezera.

PRIJAVE
sprejemamo v pisarni SED (info@sed.drustvo.si) ali po tel. 031 714 405 do torka 30. septembra 2014.
Stroški:
Seminar je brezplačen, vsak udeleženec pa sam krije stroške za vodenje po Muzeju Cerkniškega jezera (7,00 EUR) in organizirano kosilo.

Naslov naših gostiteljev:
Jezerski hram, Zavod za ohranjanje naravne in kulturne dediščine
Dolenje Jezero 1e
1380 Cerknica
Več na spletni strani: http://jezerski-hram.si/