Razpis za podelitev Murkove nagrade

2. julij 2014

MURKOVEGA PRIZNANJA IN MURKOVE LISTINE ZA DOSEŽKE V ETNOLOGIJI NA SLOVENSKEM ZA LETO 2013/14 na podlagi Pravilnika o podeljevanju Murkove nagrade, Murkovega priznanja in Murkove listine (objavljenega v Glasniku Slovenskega etnološkega društva 48 (1,2) 2008 in na spletnih straneh Slovenskega etnološkega društva), Slovensko etnološko društvo objavlja razpis za podelitev Murkove nagrade, Murkovega priznanja in Murkove listine.

Pri predlogih se upoštevajo 3., 5. in 11. člen Pravilnika o podeljevanju Murkove nagrade, Murkovega priznanja ter Murkove listine, in sicer:

− izjemni etnološki raziskovalni dosežki posameznikov, skupin ali ustanov

− etnološki znanstveni ali strokovni dosežki, zaokroženi v življenjskem delu posameznikov

− znanstveni ali strokovni dosežki v etnološki vedi v zadnjem letu

− kontinuirane dejavnosti, ljubiteljska prizadevanja ali dosežki drugih ved, ki bogatijo, ohranjajo in popularizirajo etnološko vedo

Skladno z 8. členom Pravilnika lahko kandidatke in kandidate za nagrado, priznanje in listino predlagajo članice in člani Slovenskega etnološkega društva, družbene organizacije, ustanove in posamezniki iz Republike Slovenije in tujine, lahko pa tudi Komisija za podeljevanje Murkove nagrade, Murkovega priznanja in Murkove listine oziroma njeni člani.

Podpisane predloge s podatki o kandidatkah in kandidatih z vsebinsko utemeljitvijo pošljite do 5. septembra, do 12. ure (velja le žig pošte) na naslov:

Slovensko etnološko društvo

Komisija za Murkova priznanja

Metelkova 2

1000 Ljubljana

Prijave na razpis za Murkovo nagrado, Murkovo priznanje in Murkovo listino nam s podatki o predlagatelju posredujte tako v tiskani obliki kot na zgoščenki. Komisija bo podelila eno nagrado, eno ali več listin in eno priznanje.

Murkova nagrada, priznanja in listina bodo podeljeni na svečanosti v mesecu novembru

2014.