Počitniško obvestilo

27. julij 2012

Spoštovane kolegice in kolegi, ljubitelji in prijatelji,

sporočamo vam, da, zaradi počitnic, s 10. julijem 2011 zapiramo pisarno SED in s tem zaključujemo prvo polovico društvenega delovnega leta. Pisarna bo zaprta do 20. avgusta 2011. V tem času bomo za nujne primere dosegljivi na e-naslovu info@sed-drustvo.si in na telefon 031/714 405.

Če še kdo ni prejel društvene nalepke (in ima poravnano članarino), naj to po elektronski pošti sporoči v pisarno SED. Prav tako sporočamo vsem članom, ki članarine še niste poravnali, da to lahko še storite, ker smo  zaradi negotove finančne strukture društva v prvi polovici leta večji del programa  za leto 2012 prestavili na jesenski del.

Osnovna članarina SED za člane študente, upokojence in nezaposlene znaša 15 €, za zaposlene pa 30€; doplačilo za Knjižico Glasnika SED znaša dodatnih 15 €. Vsi podatki so na spletni strani društva http://www.sed-drustvo.si/o-sed/osnovni-podatki[1].

Naj samo opomnimo, da imate z veljavno člansko izkaznico pri nakupu strokovne literature v založbi ZRC SAZU in pri vstopih v nacionalne muzeje posebne popuste, kar še posebej pride prav v poletnih mesecih. Prav tako imajo člani s poravnano članarino posebne ugodnosti pri ponudbah in dogodkih SED.

Prav tako vas vabimo, da se odločite za donacijo dela dohodnine SED.

Predvideni program SED v 2. polovici leta je naslednji:

1. Mala šola etnologije: Mestni muzej Krško, 22. julij 2012 in 23. september 2012
  2. Mednarodna ekskurzija v  Budimpešto (Madžarska) na 26. sejem obrti, 17. in18. avgust 2012
  3. Etnologija obmejnih regij: Plešce (Hrvaška), 15. september 2012
  4. 12. vzporednice med slovensko in hrvaško etnologijo: Duga Resa (Hrvaška), 23 -25. september 2012
  5. Murkovanje 2012 in rajža: Tolmin, 12. november 2012
  6. Glasnik SED in Knjižnica Glasnika SED bosta  letos zaradi finančne situacije izšla do konca oktobra. Glasnik SED bo izšel v letniku 52 kot štirojna številka s tematskim delom, Knjižnica Glasnika SED pa prinaša besedilo dr. Helene Rožman o arhitekturi Kostanjevice na Krki z restavratorskega, urbanističnega, zgodovinskega, umetnostnozgodovinskega in etnološkega vidika.
  7. Simpozij ob 60.letnici smrti dr. Matije Murka bomo realizirali predvidoma  v februarju 2013.
  8. V jesenskem času načrtujemo šedve rajži ter dva ali trietnološke večere, 8. delavnico za ljubitelje v Metliki in tiskovno konferenco.

Prepričani smo, da bo v programu našel vsakdo kaj za sebe. Podrobnejše informacije, razpisi  in prijavnice so na voljo na http://www.sed-drustvo.si oz. pri Ani Beno info@sed-drustvo.si in na telefon 031/714 405.

Lepe počitnice in se vidimo septembra.

Mag. Tita Porenta in Ana Beno