Okrogla miza 4 x 7 = 47 Etnološka desetletja in delo štirih

4. september 2017

Etnološka desetletja in delo

štirih zasl. prof. dr. Janez Bogataj, dr. Mojca Ravnik, akad. ddr. Marija Stanonik,

izr. prof. dr. Marko Terseglav

v četrtek, 14. septembra 2017,

ob 18. uri,

v avli razstavne hiše Slovenskega etnografskega muzeja

Okrogla miza bo osvežila poglede na etnološko vedo v preteklih desetletjih in na njen današnji položaj. Sogovornici in sogovornika so s svojim delom postavili temelje na razvejenem raziskovalnem, pedagoškem in strokovnem področju. Že od ustanovitve leta 1975, pred tem pa tudi v Slovenskem etnografskem društvu in slovenski podružnici Etnološkega društva Jugoslavije, so pomembni soustvarjalci delovanja Slovenskega etnološkega društva, opravljali so številne naloge, tako z zaupanimi jim funkcijami kot z zavzetostjo pri delu in podpori društvu. Tako je njihovih sedem življenjskih desetletij neločljivo povezanih z nekaj več kot štirimi desetletji SED.

Pogovor bo vodila dr. Ingrid Slavec Gradišnik.

Okrogli mizi bo sledilo druženje v Kavarni SEM. Prosimo za predhodne prijave, in sicer najpozneje do torka, 12. 9. 2017, na info@sed-drustvo.si ali po telefonu 031 714 405.