Obvestilo o izidu Glasnika SED 2012

3. december 2012

Spoštovani,

Zaradi dlje časa trajajoče negotovosti glede končne višine proračuna Glasnika SED, nižjih sofinancerskih sredstev za leto 2012 in, zaradi objektivnih okoliščin, prestavitve tematskega bloka Južna Azija v raziskavah etnologije in kulturne antropologije v spomladansko številko 2013, bo Glasnik SED izšel v ponedeljek, 17. 12. 2012, kot četverna številka v nakladi 300 tiskanih izvodov. Navkljub nižjemu proračunu smo dosegli skoraj vse za leto 2012 načrtovane cilje, s katerimi smo bili zavezani sofinancerjema MIKZŠ in JAK. Vsebina letošnjega Glasnika SED je pestra in aktualna. Sodelovalo je 93 avtorjev s 97 prispevki, objavljenimi v 15 rubrikah; uvedli smo novi rubriki Muzeološke straniin Projekti, na novo pa smo obudili Konservatorske strani. Objavljamo tudi poziv za prispevke v tematski številki GSED 2014 Dokumentarno gradivo kot podlaga za etnološko in antropološko raziskovalno delo. Glasnik SED smo v letošnjem letu vključili tudi v novo mednarodno podatkovno bazo ProQuest.

Tajništvo SED bo Glasnik SED v tednu od 18. do 21. 12. 2012 osebno dostavilo naročnikom na EIKA FF in ZRC SAZU, vsem preostalim pa ga bo razposlalo po pošti. Mogoč bo tudi osebni prevzem Glasnika SED v tajništvu SED (Metelkova 2, 1000 Ljubljana), vendar vas že zdaj vljudno naprošamo, da se o tem predhodno dogovorite v tajništvu SED (info@sed-drustvo.si ali 031 714 405).

Uredniški odbor Glasnika SED

30. 11. 2012