Namenitev dela dohodnine Slovenskemu etnološkemu društvu

27. december 2010

Spoštovani!

V Slovenskem etnološkem društvu smo vas že v letu 2007 zaprosili, da del dohodnine, ki ga davčni zavezanci lahko namenimo izbranim nevladnim organizacijam, namenite našemu društvu. Odziv članov je bil zelo velik in ga v SED razumemo tudi kot podporo našemu skupnemu delu. V letošnjem letu je prišlo na strani Ministrstva za finance do težav z izplačilom; nastalo situacijo v zadnjih tednih razpletamo in upamo, da jo bomo tudi uspešno rešili. Danes pa so nas s tega ministrstva tudi opozorili, da moramo ponovno zbrati izjave vseh, ki želijo svojih 0,5 % dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, nameniti Slovenskemu etnološkemu društvu.
Rok za oddajo izjav je izjemno kratek, saj morajo biti te že 31. decembra 2010 na pristojnih davčnih upravah.

V priponki je obrazec z že vnešenimi podatki upravičenca – Slovensko etnološko društvo.

Vljudno vas vabimo, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite obrazec. Obrazec nam lahko (poskeniran) posredujete po e-pošti: info@sed-drustvo.si ali s pošto na naslov:
Slovensko etnološko društvo, Metelkova 2, 1000 Ljubljana

Prejeti obrazec bomo posredovali vaši pristojni davčni izpostavi.
Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja, zato vas vljudno prosimo, če nam lahko izpolnjene obrazce vrnete čimprej oz. najkasneje do srede, 29. decembra 2010.

Za prijazno donacijo se Vam iskreno zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam ter želim lepe praznične dneve in srečno Novo leto!