Strokovna ekskurzija v Zeleno jamo

11. maj 2011

Vabimo vas na strokovno ekskurzijo - "rajžo" v Zeleno jamo v Ljubljani, ki jo bo 11. maja 2011 vodil prof. dr. Slavko Kremenšek.

Častni član Slovenskega etnološkega društva, etnolog in zgodovinar prof. dr. Slavko Kremenšek, ki je pred kratkim dopolnil 80 let, je s svojim plodnim znanstvenoraziskovalnim in pedagoškim delom pustil sledi v številnih generacijah etnologinj in etnologov. Z njim smo se v zadnjih letih večkrat srečali tudi v njegovem rodnem Kozjem, kjer je prizadevno sodeloval pri obnovi Kroflnovega mlina in drugih projektih. Tokrat želimo njegov jubilej sproščeno in hkrati poučno počastiti v Ljubljani, ob spominu na njegovo pomembno delo, doktorsko disertacijo Ljubljansko naselje Zelena jama kot etnološki problem.

Program poti:

·         ob 13. uri se zberemo pri Gostilni Krušič v Zeleni jami

·         sledi pogovor o naselju Zelena jama, tako o raziskavi iz 70. letih 20. stoletja kot o poznejšem razvoju

·         nato se bomo podali na kratek ogled naselja

·         ob 17. uri se dobimo v upravni hiši Slovenskega etnografskega muzeja, kjer bomo nadaljevali z druženjem, ki ga pripravljamo v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem, z Oddelkom za etnologijo in kulturno antropologijo FF v Ljubljani ter z Inštitutom za slovensko narodopisje ZRC SAZU.