Poletna delavnica na Travi pri Dragi

8. julij 2013

Vabilo na poletno delavnico SED, evidentiranje in urejanje etnografske zbirke na Travi pri Dragi

Spoštovane kolegice in kolegi, minilo je leto dni od poletne delavnice v kateri smo z nekaterimi od vas v sklopu projekta Etnološke zbirke Palčava šiša iz Plešc skupaj z lastnikom in člani lokalnega turističnega društva uredili etnografsko zbirko v Loškem potoku.

V letošnjem poletju v sklopu projektov delovne skupine za ljubitelje etnologije pri Slovenskem etnološkem društvu in Etnološke zbirke Palčava šiša, s sodelovanjem Muzeja Ribnica, Muzejskega društva Ribnica in Turističnega društva Loški potok organiziramo delavnico v kateri bomo pomagali urediti še eno od etnografskih zbirk na njihovem območju, tokrat na meji poselitve kočevskih Nemcev. Delavnica bo potekala v času od sobote, 10. avgusta do petka 16. avgusta in bo povezana tudi z nekaterimi drugimi dogodki in predavanji, ki se bodo odvijali v vasi Plešce na sosednji strani meje.

Tokrat nas je za pomoč prosila gospa Marta Steiner iz Trave pri Dragi, ki ima željo, da se večji del družinskih predmetov iz njihove hiše in kmetije, ki so že zbrani in razstavljeni v skednju, z našo skupno pomočjo preuredi v pregledno etnografsko zbirko. Ureditev zbirke naj bi omogočila ogled predmetov tudi ostali zainteresirani javnosti, obenem pa bi s pomočjo strokovnjakov predmete očistili in konzervirali ter evidentirali, se pogovorili o življenju družine in vasi nekdaj in danes, spoznavali stavbno in ostalo kulturno dediščino v vasi ter okolici in še kaj.

Več podrobnosti v prilogi.