Vabilo na Dneve etnografskega filma 2014

Dnevi etnografskega filma DEF
Ljubljana, 10.–14. marec 2014
Sedma izdaja

DEF je mednarodni festival etnografskega filma in član CAFFE (Coordinating of anthropological film festivals in Europe). Glavni organizator festivala je Slovensko etnološko društvo. Dnevi etnografskega filma vabijo k udeležbi vse vrste produkcij vizualne etnografije v najširšem pomenu besede; naj se v festivalskih programih srečajo vizualne podobe različnih kultur in različnih oblik observacijskega filma.

Na festivalu so dobrodošli filmi posamičnih raziskovalcev, raziskovalnih ustanov, muzejev, univerzitetnih oddelkov in neodvisnih filmskih producentov, prav tako tudi študentov.

Festival nima tekmovalnega značaja, ima pa naslednje sekcije: redni program, študentski film in posebni program.

Prosimo, da prijavnice, ogledovalne kopije filmov in priloge pošljete do 1. decembra 2013 na naslov:

Avdiovizualni laboratorij
ZRC SAZU
Novi trg 2

Več informacij najdete na spletni strani http://www.def.si/index.php.